Wskazówki dotyczące polędwicy Dijon
Porady z polędwicą wołowa Dijon mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 4 osobom. Za 3,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 526 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga pietruszki, makaronu, grzybów i sosu sojowego. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 58%. Ten wynik jest dobry. Porady z polędwicy Dijon, Porady z polędwicy z grzybami i Porady z polędwicy wołowej z warzywami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż mięso na maśle i oleju; przenieść do 2-qt. naczynie do pieczenia. Na tej samej patelni podsmaż grzyby do miękkości, około 3 minut.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Mieszanką grzybową i sosem polej mięso. Przykryj i piecz w temperaturze 325°C przez 1 godzinę lub do momentu, aż wołowina będzie miękka.
Na tej samej patelni połącz bulion, ocet i sos sojowy; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 2 minuty; odłożyć na bok.
Połącz musztardową skrobię kukurydzianą i śmietanę; wmieszać do bulionu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Odcedź sok z naczynia do pieczenia i przelej go do bulionu. Gotuj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać, ciągle mieszając.
W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek z polędwicy wołowej bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.