Wołowina z sosem pieprzowym i ziemniakami sauté
Wołowina z sosem pieprzowym i ziemniakami sauté to bezglutenowe przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 885 kalorii. Na 6,31 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz bardzo grubą podwójną śmietanę, ocet winny, kilka igieł rozmarynu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 50 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Polędwica wołowa inkrustowana pieprzem na pomidorze wołowym z kozim serem, smażoną cebulą i sosem z octu balsamicznego, Filety Wołowe Z Sosem Z Zielonego Pieprzu, oraz Filet wołowy z mieszanym sosem pieprzowym.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ziemniaki wrzucić z połową oleju, czosnek, rozmaryn i niektóre przyprawy. Ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia i gotuj przez 45 minut, obracając się w połowie, aż złocisty i chrupiący.
Około 10 minut przed ziemniakami, podgrzać pozostały olej na dużej patelni na dużym ogniu. Doprawić stek solą i dużą ilością czarnego pieprzu i gotować 2-3 min z każdej strony.
Przełożyć na talerz i przykryć folią, aby odpocząć podczas przygotowywania sosu.
Wlać ocet i bąbelki na kilka sekund, a następnie wlać bulion. Zmniejsz o połowę, a następnie dodaj śmietanę, sól w razie potrzeby i dużo czarnego pieprzu. Gotować przez 1-2 min, aż będzie gęsty i kremowy.
Podawać steki w grubych plasterkach z sosem wraz z ziemniakami, z fasolką szparagową, jeśli chcesz.