Need a danie główne bezglutenowe? Wołowina w stylu włoskim z polentą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, gruboziarnistą polentę, szczyptę koszernej soli i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Włoska zapiekanka z wołowiną i polentą, Wątróbka Wołowa Po Włosku, oraz Gulasz wołowy po włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 3 składniki umieścić w dużym rondlu. Stopniowo dodawać 2 szklanki wody i mleka, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 20 minut, często mieszając. Wymieszać w 1/3 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu; płaszcz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj wołowinę; smażyć 5 minut. Wymieszać do kruszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
4
Usuń wołowinę; odcedzić. Wytrzeć patelnię; płaszcz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj cebulę, pieprz, 1/8 łyżeczki soli, i czosnek; smażyć przez 4 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Pieprz
Cebula
Sól
6
Dodać wołowinę i sos; dusić 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Wołowina
7
Podziel polentę równomiernie pomiędzy 4 płytkie miski. Top każdej porcji z 1 mieszanką szklanki wołowiny; posypać 2 łyżeczki sera i 2 łyżki bazylii.