Wołowina pełnoziarnista, pieczarki i szpinak Calzone
Wołowina pełnoziarnista, pieczarki i szpinak Calzone może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, sól koszerną, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron Pełnoziarnisty Z Pieczarkami, Boczkiem I Szpinakiem, Calzone pełnoziarniste z kiełbasą i papryką, oraz Quick Veggie Loaded Whole Wheat Calzone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw kamień do pizzy lub blachę do pieczenia na stojaku piekarnika w dolnej trzeciej pozycji i rozgrzej do 425 stopni F.
Podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać mieloną wołowinę, 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pokruszonego czerwonego pieprzu. Pokroić wołowinę na duże kawałki drewnianą łyżką. Gdy wołowina jest rumiana, około 2 minut, dodać grzyby, 2/3 czosnku i 1/4 łyżeczki soli. Gotować przez 3 minuty, a następnie złożyć szpinak, aby zwiędł, o 1 minutę. Ta mieszanina powinna być stosunkowo sucha.
Wyjąć do dużej miski do całkowitego ostygnięcia.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oliwy z oliwek i czosnku i kolejną szczyptę pokruszonego czerwonego pieprzu na patelni. Mieszać przez minutę, aby lekko brązowy czosnek, a następnie dodać pomidory i 1/4 łyżeczki soli. Dusić na wolnym ogniu, o 6 protokół. Podgrzej ten sos, gdy będzie gotowy do podania z calzones.
Ciasto do pizzy podzielić na 4 kulki. Spryskaj blachę do pieczenia sprayem do gotowania. Na Dobrze posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą wypoczętą kulkę w 6-lub 7-calowe koło o grubości 1/8 cala. Na dolnej połowie każdego okręgu, kopiec ćwierć schłodzonej mieszaniny wołowiny, wierzch z 3 łyżkami mozzarelli, złożyć górną połowę ciasta, tworząc półokrągły i uszczypnąć krawędzie, aby uszczelnić. Ostrożnie przenieś kalzony łopatką do przygotowanej blachy do pieczenia. Lekko posmarować ubitym jajkiem.
Wytnij 2 małe szczeliny na górze każdego, aby odpowietrzyć parę.
Piec calzones w piekarniku na gorącym kamieniu do pizzy lub blachy do pieczenia na złoty kolor, O 22 protokół.
Podawać z rozgrzanym sosem pomidorowym na boku.
Wymieszać ciepłą wodę, miód i drożdże w miarce lub małej misce.
Odstawić, aż mała warstwa piany rozwinie się na górze, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli ubić w średniej misce.
Dodać spienioną mieszaninę drożdży i oliwę z oliwek i wymieszać ze sztywną gumową łopatką. Uformuj ciasto w jednolitą kulkę na środku miski. Pamiętaj, aby zeskrobać i użyć dowolnego ciasta przyklejonego do boków. Na tym etapie ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i trzymaj w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 2 godzin.
Lekko odkurzyć blachę do pieczenia mąką.
Posypać dużą ilość mąki na czystej, suchej powierzchni roboczej. Zeskrobać ciasto na mąkę i ugniatać przez kilka minut, pracując w wystarczającej ilości mąki, aby ciasto było mniej lepkie, ale nadal wilgotne w dotyku. Uformuj ciasto na 1, 2 lub 4 kulki, na dużą, średnią i małą pizzę.
Umieścić kulkę ciasta (s) na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryj luźno folią lub ręcznikiem do naczyń i pozostaw na 30 minut. Ciasto można następnie kształtować i gotować zgodnie z życzeniem lub dobrze zawijać i zamrażać do 1 miesiąca. Rozmrozić zamrożone ciasto w temperaturze pokojowej, kształt i gotować według uznania.