Wołowina Mongolska
Need a dairy free main course? Mongolska wołowina może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Jeśli masz makaron celofanowy, zieloną cebulę, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wołowina Mongolska, Wołowina Mongolska, oraz Wołowina Mongolska I dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić stek w skrobi kukurydzianej, aż dobrze pokryte; odstawić 10 protokół. Makaron smażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odstawić.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kilka kropli wody natychmiast wyparuje. Zawirować 1 łyżkę oleju w patelni do pokrycia. (Jeśli używasz patelni nonstick, podgrzej olej na średnim ogniu.)
Dodać czosnek i imbir; gotować 30 sekund lub aż pachnące. Wymieszać z sosem sojowym, brązowym cukrem i czerwoną papryką. Doprowadzić do wrzenia; gotować 4 minuty lub aż sos lekko zgęstnieje.
Przenieść mieszaninę do miski; wytrzeć woka do czysta.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w woku na dużym ogniu (średnio wysoki, jeśli używasz patelni nonstick).
Dodaj białą cebulę i smażyć 2 do 3 minut lub do miękkości.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w woku na dużym ogniu (średnio wysoki, jeśli używasz patelni nonstick).
Dodać połowę zarezerwowanej wołowiny i Stir-smażyć 3 do 5 minut lub aż mięso jest rumiane i krawędzie są chrupiące.
Wyjąć z patelni i powtórzyć z pozostałą 1 łyżką oleju i pozostałą wołowiną. Wymieszaj gotowaną cebulę, sos reserved i zieloną cebulę. Gotować 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.
Podawać na smażonym makaronem z sosem chili-czosnkowym.