Wołowina Kushiyaki
Wołowina Kushiyaki może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 120 kalorii, 14g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sos sojowy, cukier, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Rolada wołowa (Niemieckie Roladki wołowe Nadziewane ogórkami i boczkiem), Szparagi z wołowiną zawijane w Garlicky-idealna przystawka dla miłośników wołowiny, oraz Sunday Slow Cooker: Pepperoncini Beef aka Drip Beef dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać mirin, czosnek, sos sojowy, glutaminian sodu i cukier; wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Włożyć wołowinę i zieloną cebulę do marynaty, wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut. Namocz bambusowe szaszłyki w wodzie.
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Zwiń plasterek cienkiej wołowiny wokół kawałka zielonej cebuli; szaszłyk bułkę z 2 bambusowymi szaszłykami, umieść około 1/2 cala od siebie. Powtórz jeszcze dwa razy, kładąc 3 bułki wołowe na 2 szaszłyki. Powtórz z pozostałą wołowiną, zieloną cebulą i szaszłykami, aż cała wołowina zostanie zwinięta.
Umieść szaszłyki na patelni do pieczenia. Zużyta marynata należy wyrzucić.
Broil aż rumiane z obu stron, o 3 do 3 1/2 protokół na stronę.