Wołowina i szparagi smażone na patelni
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, smażona wołowina i szparagi mogą być spektakularnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego warto spróbować. Za 98 centów za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 509 kalorii , 26 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Udaj się do sklepu i kup wodę, różyczki brokułów, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: smażona szparagowa z sosem z czarnej fasoli ,smażona wołowina z brokułami i chili z dodatkiem czosnku oraz smażone azjatyckie warzywa z mieloną wołowiną .
Instrukcje
Pokrój wołowinę w cienkie paski o grubości 3 cali. W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj skrobię kukurydzianą, 2 łyżki wody, sól, pieprz i sos z ostrej papryki; dodaj wołowinę. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć.
Na dużej patelni lub woku podsmaż połowę wołowiny w 1 łyżce oleju, aż nie będzie już różowa; wyjmij z patelni i trzymaj w cieple. Powtórz z pozostałą wołowiną i 1 łyżką oleju.
Podsmaż szparagi i kalafior na pozostałym oleju przez 4 minuty.
Dodaj czerwoną paprykę i cebulę; smaż przez 2 minuty. Włóż wołowinę z powrotem na patelnię.
W małej misce wymieszaj bulion, sos sojowy, ketchup, ocet i pozostałą wodę; dodaj do patelni. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu podgrzania.