Wołowina Hoisin z sosem grzybowym Shiitake

Wołowina Hoisin z sosem grzybowym Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj wołowiny Hoisin z sosem grzybowym Shiitake. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 460 kalorii, 31g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz imbir, wino, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake, oraz Smażony bas z sosem grzybowym Shiitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przycinaj tłuszcz ze steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
Połącz sos hoisin, wino, imbir i 1 ząbek czosnku w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj steki; przykryć i marynować w lodówce 2 godziny, obracając steki od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Połączyć wodę i grzyby w rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 30 minut.
6
Usuń grzyby z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, zachowując płyn. Łodygi grzybów wyrzucić; pokroić na ćwiartki i odstawić. Doprowadzić płyn grzybowy do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Zdjąć z ognia.
8
Wyjąć steki z marynaty; dodać marynatę do zredukowanego płynu grzybowego; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
9
Przygotować grill lub brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Umieść steki na stojaku do grillowania lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Rozgrzać olej sezamowy w patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Dodać grzyby, zielona cebula, i 1 ząbek czosnku; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
13
Dodać mieszaninę marynaty i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
14
Steki pokroić po przekątnej na ziarno na cienkie plasterki. Układamy stek na każdym z 2 talerzy, a na wierzchu polewamy sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
15
Podawać z gotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia62
Magazyn