Wołowina Enchiladas II
Wołowina Enchiladas II może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odebrać oliwki, ser cheddar, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Tex-Mex Beef Enchiladas, enchiladas wołowe, oraz Enchiladas Wołowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Na średniej patelni na średnim ogniu, gotować mieloną wołowinę i cebulę, aż wołowina będzie równomiernie rumiane i cebula jest miękka.
Przygotować sos enchilada zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Wlać 1/4 szklanki sosu na dno naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Na każdej tortilli mąki umieść równą porcję zmielonej mieszanki wołowiny i około 1 uncji sera Cheddar, zachowując co najmniej 1/2 szklanki sera. Następnie ciasno zwinąć tortille i umieścić stronę szwu w dół w naczyniu do pieczenia.
Wlać pozostały sos na szczycie enchiladas i posypać pozostałym serem i oliwkami.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut lub do momentu aż sos będzie bąbelkowy i ser dokładnie się roztopi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.