Wołowina Carnitas Empanada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj wołowiny Carnitas Empanadan. Na 94 grosze za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, nici szafranowe, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Wołowina Carnitas Empanada, Empanada z marynowaną wieprzowiną i pieczoną czerwoną papryką (Empanada de Lomo) z Hiszpanii, oraz Empanada Wołowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć 5 minut lub aż cebula zacznie brązowieć. Wymieszać z pomidorem, papryką czerwoną i 1/4 łyżeczki soli; podsmażyć 2 minuty. Wymieszać z wołowiną Carnitas; gotować przez 2 minuty, często mieszając.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
Aby przygotować ciasto, połączyć 9 łyżek wody i szafranu; schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać z octem. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Umieść mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól w maszynce; pulsuj 2 razy, aby połączyć.
Dodać masło; procesować, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Z procesorem włączone, powoli wlać mieszankę szafranu przez zsypu żywności; proces tylko do momentu, gdy ciasto zaczyna tworzyć kulkę (ciasto będzie kruche).
Ciasto podzielić na 2 równe porcje. Pracując z jedną porcją ciasta na raz, naciśnij ciasto w 4-calowym okręgu na wytrzymałej folii. Pokrowiec z dodatkową folią.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj 1 porcję ciasta; umieść na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Umieść obie porcje w zamrażarce na 5 minut lub do momentu łatwego usunięcia folii.
Wyjmij folię z 1 porcji ciasta; umieść ciasto, folię do góry, na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń górne arkusze folii. Łyżka nadzienia na ciasto, pozostawiając 1-calową granicę.
Usuń górne arkusze folii z pozostałego ciasta.
Umieść ciasto, folię do góry, nad nadzieniem.
Usuń górne arkusze folii. Uszczypnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Wytnij kilka szczelin na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec w 400 przez 30 minut lub aż skorupa jest chrupiąca i zaczyna brązowieć.