Wolno Pieczony Pomidor Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj powolnego pieczonego pomidora Tatin. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,57 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. 1007 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, masło, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidor Tarte Tatin, Pomidor Tarte tatin, oraz Pomidor Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojone boki pomidorów posypać solą i pieprzem.
Podgrzać cukier i wodę w patelni dowód pieca na średnim ogniu, aż cukier zamienia cieczy i lekko złoty kolor, o 10 protokół.Ostrożnie dodać ocet, poczekać, aż karmel przestanie rozpylać, zdjąć z ognia i dodać czosnek, tymianek i olej.
Pomidory ułożyć w sosie i piec w rozgrzanym piekarniku 275 przez 2 godziny.Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i gotować, aż karmelizowany i głęboki złoty kolor, dodać 2 łyżki wody i odstawić patelnię.
Cebulę ułożyć na pomidorach.
Rozwałkować ciasto francuskie i wyciąć okrąg nieco większy niż patelnia.
Na patelni ułożyć ciasto na pomidorach, ułożyć brzegi i pokroić na wierzch trzy szczeliny, aby wywietrzyć parę.piec w rozgrzanym piekarniku 232° na złoty kolor, około 20-30 minut.