Wolno pieczony Halibut z ogolonymi szparagami i sałatką z kopru włoskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wolno pieczonego halibuta z ogolonymi szparagami i sałatką z kopru włoskiego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $6.7 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cebulkę kopru włoskiego, pietruszkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka ze szparagów i kopru włoskiego, Pieczony Halibut Z Ogoloną Wiosenną Sałatką Warzywną, oraz Sałatka Z Ogolonego Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić sok z cytryny i musztardę w małej misce. Stopniowo trzepać olejem, a następnie dodaćkapry. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do roomtemperatura i rewhisk przed użyciem.
Umieść 1 szparagową włócznię płasko na powierzchni roboczej. Używając obieraczki do warzyw, ogoloneasparagi na długie cienkie paski.
Umieścić paski paragusa w średniej misce z roztartym koprem włoskim. DO AHEAD: może być wykonany4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Płaszcz oprawione blachy do pieczenia znonstick spray.
Wymieszaj bułkę tartą, ser, zioła i skórkę cytryny w innym mediumbowl.
Przesmażone masło. Za pomocą widelca, wrzucić, aby równomiernie.
Filety z halibuta układamy na przygotowanej blasze, rozdzielając je od siebie.
Posypać solą iprzyprawić. Bułkę tartą podzielić na filety, aby przykryć wierzchu (po około 1/3 szklanki), przyciskając do przyklejenia. DO przodu: może być wykonany 1 hourahead. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Piec halibutuntil nieprzezroczyste w centrum, o 20 protokół.Włącz brojlery. Halibut Broil tylko untilbreadcrumby zacząć brązowy, o 1 minutę.
Umieść 1 filet z halibuta na każdym z 6 talerzy.
Wlać sos na szparagi i koper włoski; wrzucić do herbu. Doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podzielić międzyplaty i podawać.
W porcji: 511,5 kcal kalorii,
3% kalorii z tłuszczu, 20,1 g tłuszczu,
4 g tłuszczów nasyconych,
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.