Wolno pieczone pomidory z szynką Iberico i karczochami
Wolno pieczone pomidory z szynką Iberico i karczochami to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz płatki soli morskiej, pietruszkę drobnolistną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kurczak wolnoopalający z pomidorami i karczochami, Orecchiette z wolno pieczonymi pomidorami i karczochami, oraz Grillowana kanapka z serem z pieczoną czerwoną papryką i szynką Ibérico dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 140C / wentylator 120C / Gaz
Na blasze do pieczenia uformować grubą warstwę soli, dodać pomidory, pokroić w bok, następnie powoli piec przez 3 godziny, aż będą na wpół wysuszone.
Wyjąć z soli i, jeśli przechowywać dłużej niż jeden dzień, przechowywać w sterylizowanym słoiku całkowicie zanurzonym w oliwie z oliwek.
Aby służyć, ułóż dwa plastry szynki na każdym talerzu. Pomidory, karczochy, oliwki i natkę pietruszki wrzucić na trochę oliwy, a następnie ułożyć na środku.
Podawać z paluszkami chlebowymi.