Need a dairy free main course? Wołowina po burgundzku może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 856 kalorii, 54g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, seler, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 22 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz czosnek, liście laurowe, marchew, seler, cebula i wino w dużej misce lub pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać wołowinę; przykryć i odstawić do lodówki co najmniej 4 godziny lub na noc. (Jest to bardzo ważny krok: robi ogromną różnicę w smaku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1
Usuń wołowinę z marynaty. Odcedzić warzywa i liście laurowe z marynaty i wyrzucić. Rezerwa 2 filiżanki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Zalać dużą, szeroką patelnię lub holenderski piekarnik oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
4
Posypać wołowinę solą i wrzucić z mąką; nie mąki wołowiny, dopóki nie jesteś gotowy do brown it.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj wołowinę pokrytą mąką do gorącej patelni, ale pamiętaj, aby nie tłoczyć patelni; będziesz musiał pracować w czterech partiach. Brąz mięso dobrze ze wszystkich stron, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Wyjąć z patelni na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
7
Po pierwszych dwóch partiach, odgazować garnek z 1/2 szklanki zarezerwowanej marynaty, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Spuścić płyn do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj więcej oliwy z oliwek do patelni, aby płaszcz i gotować pozostałe dwie partie mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Dodać mięso do blachy do pieczenia. Deglaze patelni z 1/2 filiżanki marynaty, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
11
Dodać boczek i gotować, aż robi się brązowy i chrupiące, o 5 protokół. Wrzucić grzyby, marchew, seler, czosnek i cebulę, i doprawić solą. Gotuj, aż mieszanina zacznie mięknąć i stanie się bardzo aromatyczna, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotować, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
13
Dodaj pozostałą marynatę 1 szklanka i deglaze patelni, mieszając się wszelkie rumiane bitów, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
14
Dodaj wołowinę. Wymieszać do połączenia i gotować, aż wino zmniejszy się o połowę, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
15
Dodaj tyle bulionu wołowego, aby pokryć powierzchnię wołowiny. Wrzucić liście laurowe i wiązkę tymianku. Przykryć patelnię, doprowadzić płyn do wrzenia i wstawić do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
16
Gotować wołowinę przez 2 godziny. W ciągu ostatniej godziny gotowania dodać ziemniaki. Przykryj patelnię pokrywką i włóż gulasz z powrotem do piekarnika, aby gotować przez dodatkową godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
17
Wyjmij garnek z piekarnika i usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina Wieprzowa
18
Udekoruj szczypiorkiem i podawaj z chrupiącym chlebem, aby skropić cały sos.