Wołowina, piwo i ciasto Marmite
Jeśli 3,26 zł za porcję spada w budżecie, wołowina, Ale, i Marmite Pie może być niesamowite bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 943 kalorie, 36g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, cebulę, pieczarki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Marmite carbonnade, Marmite Spaghetti, oraz Marmite Mince.
Instrukcje
Wołowinę doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny w holenderskim piecu na średnim ogniu, aż do lekkiego palenia.
Dodać połowę wołowiny i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Wyjąć z garnka, podgrzać olej i powtórzyć z pozostałą wołowiną.
Usuń wołowinę z garnka i dodaj cebulę, marchewkę, tymianek, rozmaryn i grzyby, i gotuj, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, a grzyby uwolnią swój płyn, około 8 minut.
Mięso odstawić do garnka i dodać piwo, bulion i marmite. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gołego dusić, przykryć i gotować, aż mięso będzie miękkie, o 2 godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść do pojemnika do ostygnięcia. Schłodzone napełnianie można schłodzić w zakrytym pojemniku do trzech dni przed montażem.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 204°.
Ciasto francuskie przeciąć na pół.
Zwiń każdą połowę w kwadrat o grubości 1/4 cala, wystarczająco duży, aby można go było umieścić w 9-calowej patelni na ciasto.
Przełożyć połowę na patelnię.
Ostudzone mięso umieść w skorupce ciasta, umyj brzegi roztrzepanym jajkiem i ułóż pozostałe ciasto nad nadzieniem, przycinając kawałki ciasta, które opadają na krawędzie naczynia do ciasta i delikatnie uszczypnij krawędzie palcami, aby je uszczelnić.
Pokroić kilka otworów parowych w górnej części ciasta i posmarować roztrzepanym jajkiem, piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złociste, około 50 minut. Pozostaw ciasto do ostygnięcia na 15 minut przed krojeniem i podaniem.