Wołowina Barbacoa Tacos
Wołowina Barbacoa Tacos to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz czosnek, pieprz cayenne, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Crock Pot Barbacoa Wołowe Tacos, Slow Cooker Wołowina Barbacoa Tacos, oraz Slow Cooker Barbacoa Beef Tacos (Chipotle Copycat) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną lub holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj chiles i gotować, naciskając je łopatką, 10 sekund na stronę; przenieść na talerz.
Dodaj pomidory, cebula i czosnek na patelni i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż warzywa są zwęglone w miejscach, o 10 protokół.
Czosnek obieramy i przekładamy do blendera wraz z pomidorami i cebulą (rezerwujemy patelnię). Tear chiles na kawałki i dodać do blendera wraz z 1/2 szklanki wody i 1 łyżeczka soli; impuls do gładkiej. Odcedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do patelni, naciskając go z tyłu łyżki.
Dodaj wołowinę na patelni i włączyć płaszcz w sosie chile za pomocą szczypiec. Gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż skorupa zacznie tworzyć się na mięsie, około 10 minut.
Posypać kminek, cynamon i pieprz cayenne i gotować 1 więcej minut. Tymczasem, puree 2 1/2 szklanki wody, kolendra i tymianek w blenderze; dodać do patelni wraz z liśćmi laurowymi.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 2 godzin, dodając do 1 1/2 szklanki wody, jeśli sos staje się zbyt gęsty.
Usunąć liście laurowe i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Podawać w tortillach z różnymi dodatkami.