Wiśniowy Kringle
Cherry Kringle to przystawka dla 48 osób. Jedna porcja zawiera 124 kalorie , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Za 19 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką ciepłe mleko, mąkę chlebową, jajka i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 55 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują Traditional Danish Kringle - From Denmark , Danish Kringle i Melasses Kringle Cookies .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłym mleku. W innej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; pokrój w kostkę masło i smalec, aż będą kruszone.
Dodać do mieszanki drożdżowej.
Dodaj jajka; ubij, aby powstało bardzo miękkie ciasto (nie wyrabiaj). Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i podziel na cztery części.
Rozwałkuj każdą porcję na prostokąt o wymiarach 14 cali x 11 cali; rozprowadź nadzienie do ciasta wiśniowego wzdłuż środkowej trzeciej części każdego prostokąta. Zaczynając od dłuższego boku, złóż jedną trzecią ciasta na nadzienie; złóż drugą jedną trzecią na wierzch; ściśnij, aby zamknąć. Złap końce i podwiń.
Układać w odstępach 2 cali na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 25 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z patelni i odłóż na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W małej misce wymieszaj cukier puder z taką ilością mleka, aby uzyskać pożądaną konsystencję; polej nim kringlesy.