Wiśniowe Żurawinowe Wiatraczki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj Wiatraczki wiśniowo-żurawinowe. Ten przepis służy 54. Za 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 2G tłuszczu i w sumie 75 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i podnieś żurawinę, mleko, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy obejmują Wiatraczki Czekoladowo-Wiśniowe, Wiśniowy Rabarbar Pie Pinwheels, oraz Wiatraczki pomarańczowo-wiśniowo-migdałowe.
Instrukcje
Do nadzienia połącz pierwsze cztery składniki w małym rondlu. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 8 minut lub do wchłonięcia płynu i zmiękczenia żurawiny.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Przenieś do blendera; przykryj i przetwarzaj, aż będzie gładka.
Przełóż do miski; przykryj i wstaw do lodówki, aż ostygnie.
Na ciasto w dużej misce ubij masło i cukier przez 2 minuty lub do miękkości. Ubij białka, olej, mleko, wanilię i skórkę pomarańczową.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sodę oczyszczoną; stopniowo dodawaj do mieszanki cukru i dobrze wymieszaj.
Podziel ciasto na pół. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną porcję ciasta na 14 cali. x 9-w. prostokąt.
Posmaruj połową nadzienia.
Zwiń styl galaretki, zaczynając od dłuższego boku. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem. Zawiń każdą rolkę w folię; wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Rozpakuj ciasto; pokroić na 1/2 cala. plastry.
Miejsce 2. oprócz na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375° przez 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia DNA (nie przesadzaj).
Wyjmij do rusztów, aby ostygły.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.