Wiosenne frytki warzywne z kremem szafranowym

Wiosenne frytki warzywne z kremem szafranowym
Wiosenne potrawki warzywne z kremem szafranowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 437 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz śmietanę do ubijania, blaty z marchwi, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wiosenne Frytki Warzywne Z Kremem Szafranowym, Wiosenne Frytki Z Kurczaka Z Groszkiem, oraz Kotlety wieprzowe pieprzone z frytkami warzywnymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko masło 1-ćwiartka naczynia do pieczenia. Gotuj marchewki w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą 2 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchew do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchew do średniej miski. Jeśli używasz świeżego groszku, gotuj w tej samej patelni z wrzącą wodą 2 minuty; odcedzić i przenieść do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć groszek do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj szalotki; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
5
Dodać por i smażyć, aż warzywa będą miękkie, o 4 minuty dłużej (nie brązowieją). Wymieszać z szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
SzafranSzafran
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
6
Dodaj marchew, grzyby i tymianek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
7
Dodać wino i dusić do prawie suchego, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
9
Dodać śmietanę i doprowadzić do duszenia. Wymieszać z groszkiem, szparagami i szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
10
Przenieść do przygotowanego naczynia do pieczenia i piec, aż krawędzie są bulgotanie i top zaczyna brązowy, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Możesz zastąpić suszone morele świeżym w tym przepisie. Użyj 1/2 uncji suszonych moreli; przykryć 1/2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Niech namoczyć do miękkości, o 20 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść grzyby do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Do mieszaniny marchew-szafran dodaj płyn do namaczania grzybów (pozostawiając osad) po odparowaniu wina. Gotować aż do wyschnięcia, około 5 minut, przed dodaniem bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
SzafranSzafran
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn