Wiosenne frytki warzywne z kremem szafranowym

Wiosenne frytki warzywne z kremem szafranowym
Wiosenne potrawki warzywne z kremem szafranowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 437 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz śmietanę do ubijania, blaty z marchwi, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wiosenne Frytki Warzywne Z Kremem Szafranowym, Wiosenne Frytki Z Kurczaka Z Groszkiem, oraz Kotlety wieprzowe pieprzone z frytkami warzywnymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko masło 1-ćwiartka naczynia do pieczenia. Gotuj marchewki w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą 2 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchew do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchew do średniej miski. Jeśli używasz świeżego groszku, gotuj w tej samej patelni z wrzącą wodą 2 minuty; odcedzić i przenieść do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć groszek do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodaj cebulę; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodaj szalotki; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
5
Dodać por i smażyć, aż warzywa będą miękkie, o 4 minuty dłużej (nie brązowieją). Wymieszać z szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
SzafranSzafran
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
6
Dodaj marchew, grzyby i tymianek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Dodać wino i dusić do prawie suchego, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
9
Dodać śmietanę i doprowadzić do duszenia. Wymieszać z groszkiem, szparagami i szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
10
Przenieść do przygotowanego naczynia do pieczenia i piec, aż krawędzie są bulgotanie i top zaczyna brązowy, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Możesz zastąpić suszone morele świeżym w tym przepisie. Użyj 1/2 uncji suszonych moreli; przykryć 1/2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Niech namoczyć do miękkości, o 20 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść grzyby do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Do mieszaniny marchew-szafran dodaj płyn do namaczania grzybów (pozostawiając osad) po odparowaniu wina. Gotować aż do wyschnięcia, około 5 minut, przed dodaniem bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
SzafranSzafran
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn