Wiosenna Sałatka z winogronami i pistacjowym serem kozim
Wiosenna Sałatka z winogronami i pistacjowym serem kozim to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Wiosna. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, winogrona, kozi ser i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Sałatka z winogronami i pistacjowym serem kozim, Marokańska Sałatka z kurczakiem z pistacjami smażony ser kozi + czosnek Naan, oraz Sałatki z pistacjowym serem kozim.
Instrukcje
Umieść pistacje w płytkim naczyniu. Podziel ser na 12 równych porcji, zwijając, aby uformować 12 kulek.
Rzuć każdą kulkę w pistacjach, aż dobrze pokryte. Odstaw na bok pistacjowe kulki serowe.
Połączyć łatwe zioła Vinaigrette i zieleni w dużej misce do mieszania, i wrzucić delikatnie do płaszcza równomiernie. Podziel zieleninę równomiernie pomiędzy 4 talerze sałatkowe. Top każdej porcji z 1/4 szklanki winogron i 3 kulki serowe.
Sałatki posypać równomiernie pieprzem i podawać od razu.