Wiosenna Paella Warzywna

Wiosenna Paella Warzywna
Przepis Wiosenna Paella warzywna może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pietruszkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wiosenno-Warzywna Paella, Wiosenna Paella Warzywna, oraz Wiosenna Paella Warzywna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Wrzuć Cebulki kopru włoskiego, marchew, rzepa, ziemniaki i 1/4 szklanki oleju w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
RzepaRzepa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Przenieść do dużych obręczy blachy do pieczenia. Pieczeń do miękkości i brązowy wokół krawędzi, o 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Drobno zmielić 1/4 szklanki pietruszki i czosnku razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
5
Przenieść do małej miski. Wymieszać z papryką, szafranem i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SzafranSzafran
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj cebulę i smażyć na miękko, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
Dodaj pomidory; sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
9
Dodać mieszankę ryżu i pietruszki; wymieszać 2 minuty. Wymieszać bulion, wodę i wino; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszaj szparagi, fasolę garbanzo i prażone warzywa. Zwiększyć ciepło do średnio-niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 20 minut. Doprawić paellę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CiecierzycaCiecierzyca
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BulionBulion
WodaWoda
RyżRyż
WinoWino
10
Przełożyć na duży talerz.
11
Posypać liśćmi kopru włoskiego i pozostałą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Koper WłoskiKoper Włoski

Składniki

5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż arborio lub średnioziarnistyryż arborio lub średnioziarnisty454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeszparagi, przycięte, pokrojone na kawałkiszparagi, przycięte, pokrojone na kawałki340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemarchewki dziecięce (z około 4 pęczków), przycięte, obranemarchewki dziecięce (z około 4 pęczków), przycięte, obrane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasola garbanzo w puszkach odsączona (ciecierzyca)fasola garbanzo w puszkach odsączona (ciecierzyca)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2largesświeże Cebulki kopru włoskiego (łącznie około 1 1/2 funta), przycięte, każda pokrojona na 8 klinów; 2 łyżki posiekanych liści zarezerwowaneświeże Cebulki kopru włoskiego (łącznie około 1 1/2 funta), przycięte, każda pokrojona na 8 klinów; 2 łyżki posiekanych liści zarezerwowane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula posiekanacebula posiekana11 łyżka suszonego oreganouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody4pomidory śliwkowe, posiekane, nasiona i soki zastrzeżonepomidory śliwkowe, posiekane, nasiona i soki zastrzeżone227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 1/2-calowe młode ziemniaki o czerwonej skórce, o połowę1 1/2-calowe młode ziemniaki o czerwonej skórce, o połowę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonitki szafranowe, kruszonenitki szafranowe, kruszone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgerzepa, obrana, pokrojona na kawałki 3/4 cala (około 1 1/2 szklanki)rzepa, obrana, pokrojona na kawałki 3/4 cala (około 1 1/2 szklanki)397opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Protos Organic Tempranillo z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Protos Organic Tempranillo
Protos Organic Tempranillo
Jasny wiśniowy kolor z fioletową obwódką. Świeże, gdzie Czarne i czerwone jagody mieszają się z pikantnymi, lekko prażonymi nutami i kakao z beczki. Bardzo gładkie i jedwabiste w dotyku, zrównoważone i miękkie taniny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia80
Magazyn