Will's Pikantne frytki z suma nowoorleańskiego
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, Will's Spicy New Orleans Catfish Fries może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i pescatarian do wypróbowania. Za 3,49 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 1080 kalorii, 26 g białka i 100 g tłuszczu. Ten przepis przygotowało już 50 osób i zrobi je ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką olej, sól i pieprz, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilku osobom bardzo smakowało to amerykańskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobrą ocenę łyżką wynoszącą 80%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Will's Spicy New Orleans Catfish Fries, Fried Catfish with Spicy Slaw and Sweet Potato Fries oraz New Orleans Mulate's Catfish Jambalaya.
Instrukcje
Połóż filet z suma poziomo na desce do krojenia.
Wytnij cienkie paski o szerokości 1/4 cala z filetu pod kątem 45 stopni. Jest to łatwe, jeśli nóż jest ostry, a filet jest częściowo zamrożony.
Paski rybne oprósz umiarkowanie pieprzem cayenne i delikatnie wymieszaj, aby równomiernie pokryć wszystkie paski. Kiedy skończysz, powinny być całe różowe. Na Bayou nazywa się to suchą marynatą.
Paski suma ułożyć na talerzu lub patelni i odstawić na kilka minut do rozmrożenia.
Rozgrzej olej we frytkownicy do 365 stopni F (185 stopni C).
Umieść na misce lub talerzu wystarczającą ilość mąki kukurydzianej, aby panierować suma, dopraw solą i czarnym pieprzem.
Umieść rozmrożonego suma w przyprawionej mące kukurydzianej i delikatnie obracaj, aż wszystkie paski zostaną równomiernie pokryte. Smażyć na głębokim oleju przez około 3 minuty lub do momentu, aż będą gotowe. Gotowa ryba powinna być złocistobrązowa, lekko chrupiąca na zewnątrz, a wilgotna i łuszcząca się w środku.