Wietnamski Stir-Fry
Wietnamski Stir-Fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 25g białka, oraz 6G tłuszczu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka sosu sojowego o niższej zawartości sodu, sól koszerna, trawa cytrynowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Stek Sezamowy Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać trawę cytrynową; smażyć przez 1 minutę, często mieszając.
Dodać kurczaka na patelnię i posypać solą. Smażyć przez 3 minuty lub do lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać sambal; smażyć przez 30 sekund.
Dodaj sos sojowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż kurczak jest gotowy.