Wieprzowina z ziemniakami, jabłkami i sosem śmietanowo-jabłkowym

Wieprzowina z ziemniakami, jabłkami i sosem śmietanowo-Cydrowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 31g białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe jabłkowe z ziemniakami i jabłkami, Kotlety wieprzowe z cidru-Dijon z prażonymi słodkimi ziemniakami i jabłkami, oraz Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z polędwicy wieprzowej.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużym, żaroodpornym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 8 minut lub aż rumiane, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć wieprzowinę z patelni.
Dodaj 2 łyżeczki oleju do patelni.
Dodaj cebulę; smażyć 5 protokół.
Dodaj wieprzowinę i ziemniaki do patelni; włóż termometr do mięsa do najgrubszej porcji wieprzowiny.
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut.
Dodać jabłka; piec dodatkowe 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie i termometr rejestruje 160 (lekko różowy).
Usuń mieszankę wieprzowiny i ziemniaków z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj cydr, bulion, Calvados, sól, i pieprz do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 8 protokół).
Zdjąć z ognia. Wymieszać z kwaśną śmietaną, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej. Zmniejszyć ciepło i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 1 minuta.
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż 3 uncje wieprzowiny na każdym z 6 talerzy; top każdy z 1 mieszanką ziemniaków i 1/4 szklanki sosu śmietanowego.
Uwaga: w przypadku wersji bezalkoholowej wystarczy zwiększyć cydr jabłkowy do 2 filiżanek i pominąć Calvados.