Wieprzowina z meksykańskim sosem migdałowym
Wieprzowina Pulled z meksykańskim sosem migdałowym to danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 442 kalorie, 21g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz olej roślinny, gałązki tymianku, przecier pomidorowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 52 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szybki Meksykański Kret Wieprzowy, Crispy Pork Carnitas (Mexican Slow Cooked Pulled Pork), oraz Crispy Pork Carnitas (Mexican Slow Cooked Pulled Pork).
Instrukcje
Rozgrzać olej w naczyniu żaroodpornym. Wieprzowinę brązową ok. 10 min. na złoty kolor, wymieszać z pomidorem i gotować przez 1 min.
Zalać bulion z kurczaka, następnie dodać paski skórki pomarańczowej i sok, cynamon i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię i podsmażyć cebulę i całe ząbki czosnku przez około 5 minut, często obracając, aż zmiękną i lekko zwęglą. Wlej do blendera.
Dodaj pomidory na patelnię. Gotować przez 3 minuty, aż zacznie się pęcherze i char, a następnie wrzucić do blendera.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni. Smażyć 1 tortillę przez 1 min z każdej strony na złoty kolor. Rozedrzyj na kawałki i wrzuć do blendera.
Dodając więcej oleju, jeśli potrzebujesz, smaż migdały przez 3 minuty, aż będą złote.
Dodaj do blendera. Na koniec dodaj rodzynki, kolendrę i kminek na patelnię i gotuj przez 1-2 minuty, aż rodzynki będą pulchne.
Dodaj je do blendera wraz z pastą chipotle i drobno posiekaną czekoladą. Whizz razem, aż powstanie szorstka pasta.
Za pomocą łyżki szczelinowej wyjmij mięso z patelni na deskę, pozostaw do ostygnięcia, a następnie użyj widelców lub palców, aby rozerwać na strzępy.
Zdjąć cynamon, skórkę pomarańczową i gałązki tymianku z patelni i wyrzucić.
Wlać trochę płynu do gotowania do blendera, a następnie ostrożnie Whiz wraz z sosem Kreta. Na patelnię wlewamy sos z resztą soków wieprzowych. Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut, następnie odstawiamy rozdrobnioną wieprzowinę na patelnię i gotujemy jeszcze przez 20 minut. Doprawić do smaku. Można je przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce lub zamrażać do 3 miesięcy.
Tuż przed podaniem, mikrofalówka tortille przez 1 min, aby je ogrzać. Wymieszać wszystkie składniki salsy i dobrze doprawić. Połóż wszystko na stole. Aby podać, łyżka trochę wieprzowego kreta na tortillę, top z salsą, a następnie zwinąć i zjeść.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Pulled Pork działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec]()
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon