Wieprzowina w sosie śliwkowym

Wieprzowina w sosie śliwkowym
Wieprzowina z sosem śliwkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,08 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej roślinny, mielony imbir, śliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina W Sosie Śliwkowym, Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Kotlety schabowe doprawić solą i pieprzem; gotować na gorącym oleju, aż się zarumienią, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Kotlety schabowe wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
3
Zmniejszyć ogień do średniej; gotować i mieszać czosnek na patelni tylko do pachnące, 10 do 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać sos sojowy, ocet winny czerwony, brązowy cukier, imbir i goździki; doprowadzić do wrzenia. Mieszaj mieszaninę, aż brązowy cukier się rozpuści; dodaj śliwki. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i śliwki są bardzo miękkie, o 45 protokół. Śliwki rozgnieść maserem ziemniaczanym na konsystencję podobną do sosu jabłkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Sos SojowySos Sojowy
GoździkiGoździki
ImbirImbir
ZiemniakZiemniak
śliwkaśliwka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
5
Umieść kotlety wieprzowe z powrotem na patelni i gotować w sosie, aż nie będzie już różowy w środku, 10 do 15 minut. Termometr do mięsa włożony do środka kotleta powinien odczytywać 145 stopni (63 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn