Wieprzowina w sosie śliwkowym
Wieprzowina z sosem śliwkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,08 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej roślinny, mielony imbir, śliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina W Sosie Śliwkowym, Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Kotlety schabowe doprawić solą i pieprzem; gotować na gorącym oleju, aż się zarumienią, około 2 minut na stronę.
Kotlety schabowe wyjąć na talerz.
Zmniejszyć ogień do średniej; gotować i mieszać czosnek na patelni tylko do pachnące, 10 do 20 sekund.
Wlać sos sojowy, ocet winny czerwony, brązowy cukier, imbir i goździki; doprowadzić do wrzenia. Mieszaj mieszaninę, aż brązowy cukier się rozpuści; dodaj śliwki. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i śliwki są bardzo miękkie, o 45 protokół. Śliwki rozgnieść maserem ziemniaczanym na konsystencję podobną do sosu jabłkowego.
Umieść kotlety wieprzowe z powrotem na patelni i gotować w sosie, aż nie będzie już różowy w środku, 10 do 15 minut. Termometr do mięsa włożony do środka kotleta powinien odczytywać 145 stopni (63 stopnie C).