Wieprzowina w sosie pomarańczowo-żurawinowym

Wieprzowina w sosie pomarańczowo-żurawinowym
Wieprzowina w sosie pomarańczowo-żurawinowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 285 kalorii, 30g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka koncentratu soku pomarańczowego, żurawiny, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 53%. Podobne przepisy to Przyprawione medaliony wieprzowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym, Gulasz Wieprzowy Pomarańczowo-Żurawinowy, oraz Polędwica Wieprzowa Polędwica Pomarańczowo-Żurawinowa.

Instrukcje

1
Odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu z kotletów wieprzowych, a następnie umieścić mięso między dwoma kawałkami folii. Za pomocą ciężkiego, płaskiego młotka lub czystego młotka mocno funtuj, aż mięso będzie miało grubość od 1/4 do 1/3 cala. (Nie uderzaj wystarczająco mocno, aby rozerwać mięso.)
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Roztopić masło i olej na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu. Gdy masło skwierczy, dodać wieprzowinę (jeśli całe mięso nie pasuje, gotować partiami). Gotować, obracając raz, aż obie strony będą dobrze rumiane, a środek nie będzie już różowy (wycięty do testu), łącznie 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wyjąć mięso, przenieść na półmisek i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wymieszać bulion, suszoną żurawinę, koncentrat soku pomarańczowego, musztardę i skrobię kukurydzianą na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
żurawina Suszonażurawina Suszona
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Dodać do patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając; gotować, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty, a następnie zalać wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn