Wieprzowina Tamaryndowa z chutneyem ananasowo-imbirowym

Wieprzowina Tamaryndowa z chutneyem ananasowo-imbirowym
Wieprzowina Tamaryndowa z chutneyem ananasowo-imbirowym jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.36 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka soli, mielonego pieprzu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chutney Imbirowo-Tamaryndowy (Inji Puli), Tamaryndowy Chutney Date , słodki Tamaryndowy Chutney dla Chaat, oraz saunth chutney lub Sonth Chutney / słodki tamaryndowy chutney dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować chutney, rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, imbir, i chile na patelnię; przykryć i gotować 6 minut lub aż cebula będzie miękka. Odkryć. Wmieszać ananasa i kolejne 3 składniki (przez 1/4 łyżeczki soli); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 minut lub do ananasa jest przetargu, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić 20 minut; wymieszać z kolendrą i czerwoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
AnanasAnanas
KolendraKolendra
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Aby przygotować wieprzowinę, połącz sos chili i następne 3 składniki (przez tamarynd), mieszając, aby połączyć. Rezerwa połowa mieszanki soi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
TamaryndTamarynd
WieprzowinaWieprzowina
5
Podgrzej żeliwną patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
6
Posypać wieprzowinę 3/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu; schab polać oliwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodaj wieprzowinę na patelnię; smażyć 4 minuty na 1 stronie lub aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umyć wieprzowinę połową mieszanki soi; obrócić wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
9
Wstawić patelnię do piekarnika; piec w temperaturze 400 przez 16 minut lub do momentu włożenia termometru do najgrubszej porcji wieprzowiny 155 (lekko różowej).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć wieprzowinę z patelni; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umyć wieprzowinę równomiernie z zastrzeżoną mieszaniną soi. Pokrój wieprzowinę w poprzek na medaliony o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
12
Podawać z chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn