Wieprzowina słodko-kwaśna w wolnowarze
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na chińskie jedzenie. Spróbuj zrobić wieprzowinę w sosie słodko-kwaśnym w wolnowarze w domu. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 4,53 USD za porcję. To danie główne ma 690 kalorii , 82 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. 21 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką sól, czosnek, pieprz mielony i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 19 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 97% , to danie jest niesamowite. Wieprzowina w sosie Kahlua w wolnowarze z sosem słodko-chili z ananasem , Polędwica wieprzowa w wolnowarze z sosem tymiankowo-jabłkowym i liściem mięty oraz Wieprzowina w wolnowarze z ciecierzycą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Ułóż ziemniaki i cebulę na dnie wolnowaru.
Połóż wieprzowinę na ziemniakach i cebuli.
Posmaruj wieprzowinę czosnkiem.
W średniej misce wymieszaj trzepaczką wodę, ketchup, ocet, cukier, sos sojowy, musztardę, czarny pieprz i sól.
Polać mieszanką wieprzowinę.
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 6 do 8 godzin lub na wysokim ogniu przez 3 do 4 godzin.
Pokrój wieprzowinę w cienkie plasterki w poprzek i podawaj ją w ilości 12 uncji.
Podawać z ziemniakami, cebulą i sosem.