Wieprzowina Po Pibil
Wieprzowina w stylu Pibil może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 253 kalorie, 23G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, gruboziarnistą sól koszerną, mielony kminek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cochinita Pibil (Puerco Pibil), Cochinita Pibil, oraz Cochinita Pibil dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię medium na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek do suchej patelni i gotować, aż rumiane w miejscach ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu, o 8 protokół dla cebuli i 4 protokół dla czosnku. Rdzeń i grubo posiekać cebulę.
Cebulę i czosnek przełożyć do blendera.
Dodać sok pomarańczowy i 7 kolejnych składników do blendera; puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przenieś do dużej plastikowej torebki; dodaj wieprzowinę. Uszczelnij worek, uwalniając nadmiar powietrza; obróć się do płaszcza. Schłodzić co najmniej 4 godziny i do 1 dnia, obracając od czasu do czasu.
Do grilla węglowego, światło 30 brykietów w rozruszniku kominowym; podgrzewać do popielatego.
Zdejmij górny stojak z grilla i umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na 1 stronie grilla.
Brykiety wlać na przeciwległą stronę grilla. Zwróć stojak do grilla.
W przypadku grilla gazowego 2-palnikowego zdejmij stojak i umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na 1 stronie grilla. Stojak powrotny; lekki grill (średnie ciepło) po stronie przeciwnej patelni.
W przypadku 3-palnikowego grilla gazowego zdejmij stojak i umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na środku grilla. Regał powrotny i lekki grill po obu stronach patelni (nie pod patelnią).
Do wszystkich grillów, stojak na szczotki z olejem.
Umieść wieprzowinę z marynatą wciąż trzymającą się stojaka nad patelnią. Zamknij pokrywę; włóż termometr do otworu w pokrywie. Gotować wieprzowinę do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka rejestrów pieczenia 91°, około 3 1/2 godziny, utrzymując temperaturę wewnętrzną grilla na poziomie około350, otwierając i zamykając otwory wentylacyjne, regulując palniki grilla gazowego lub dodając więcej gorących brykietów z rozrusznika kominowego do grilla węglowego.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut. Wyciągnąć i wyrzucić kość oraz wszelkie duże grudki tłuszczu. Używając 2 widelców lub dużego noża, rozdrobnij wieprzowinę; przenieś na talerz.
W razie potrzeby skropić kilkoma łyżkami kapieli z aluminiowej patelni w grillu.
Grilluj tortille, aż lekko zwęglone, około 10 sekund na stronę.
Podawać wieprzowinę z tortillami, kiszoną cebulą i Habanero-salsą pomidorową.