Wieprzowina po mediolańsku
Wieprzowina po mediolańsku może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 24,9 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 3078 kalorii, 498 g białka i 102 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup sól i pieprz, ćwiartki cytryny, kotlety schabowe i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis wypróbowało i polubiło 8 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 67%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Pork Milanese, Pork Milanese i Pork Milanese.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Grubo zmiażdż panko w dużej, płytkiej misce. Wmieszaj ser do panko. Lekko ubij jajka w innej dużej, płytkiej misce.
Posyp wieprzowinę obficie solą i pieprzem. Zanurzaj wieprzowinę, po 1 kawałku, w jajku, pozwalając, aby nadmiar spłynął, a następnie obtocz wieprzowinę w mieszance okruchów, dokładnie poklepując.
Połóż wieprzowinę na małej blasze do pieczenia.
Rozgrzej 1/4 szklanki oleju na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę wieprzowiny do gorącego oleju i smaż na złoty kolor, około 3 minuty z każdej strony.
Przełóż na papierowe ręczniki do odsączenia, następnie przenieś je na czystą blachę do pieczenia i trzymaj w ciepłym piekarniku.
Na patelnię wlej pozostałe 3 łyżki oleju i podsmaż pozostałą wieprzowinę.
Przełóż wieprzowinę na talerze i podawaj z cząstkami cytryny.