Wieprzowina Pieczona Czosnkowo-Pomarańczowa
Czosnkowo-pomarańczowa pieczona wieprzowina jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 46g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, ozdoby: gałązki kolendry, skórkę cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Wieprzowina pieczona czosnkiem z warzywami i sosem czosnkowym, Pieczony czosnek i pomarańcza Pieczony kurczak, oraz Pieczeń Wieprzowa Czosnkowa.
Instrukcje
Połącz posiekaną natkę pietruszki i kolejne 3 składniki.
Butterfly pieczeń wieprzowa przez co wzdłużnie wyciąć środek 1 płaskiej stronie, cięcia w ciągu 1 cal od dołu. Otworzyć pieczeń i posypać równomiernie 1 łyżeczką soli i pieprzu. Posiekać 2 ząbki czosnku i równomiernie posypać wieprzowiną. Połowę mieszaniny pietruszki równomiernie natrzeć na wieprzowinę. Złóż wieprzowinę, aby zamknąć; wiązać w odstępach 1-calowych sznurkiem.
Posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżeczkami soli i pieprzu na zewnątrz wieprzowiny.
Ułożyć plasterki pomarańczy na dnie patelni z pozostałymi 8 ząbkami czosnku; skropić olejem.
Wieprzowinę ułożyć na plasterkach pomarańczy; polać wieprzowiną 2 szklankami soku pomarańczowego.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut; zmniejszyć ogień do 325 i piec, fastrygując co 20 minut, przez 1 godzinę i 30 minut.
Dodaj pomidory na patelnię i piecz jeszcze 2 godziny lub do czasu, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 150, od czasu do czasu polewając kapiącą patelnią.
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika i równomiernie zalać pozostałą mieszaniną pietruszki.
Piec jeszcze 10 minut lub aż termometr do mięsa zarejestruje 15
Wyjąć wieprzowinę, plastry pomarańczy i pomidory z patelni, przykryć folią aluminiową i odstawić na 20 minut przed krojeniem; rezerwy kapiele na patelni.
Połączyć skrobię kukurydzianą i pozostałą 1/4 szklanki soku pomarańczowego; wymieszać z kapiącymi. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, stale mieszając, 1 minutę lub aż zgęstnieje.
W razie potrzeby wlać sos przez sitko z siatki drucianej.
Podawać wieprzowinę z pomidorami, plastrami pomarańczy i sosem.
Dekorować, w razie potrzeby.