Wieprzowina limonkowa z papryką
Wieprzowina limonkowa z papryką jest bez glutenu i bez nabiału danie główne. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 26g białka, oraz 8G tłuszczu. Przepis ten służy 4. Jeśli masz pod ręką liść laurowy, sos sojowy, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 72%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Polędwiczka wieprzowa Chili-Limonka na miękkiej Polencie z węgierską papryką woskową i kukurydzą, Limonkowa Tilapia z chrupiąco-delikatną papryką, oraz Cilantro Limonka Kurczak Faszerowany Papryką podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzeć skórkę z limonki, rezerwując 2 łyżki skórki. Sok z limonek. W misce połączyć sos sojowy, czosnek, oregano, tymianek, cayenne, pietruszkę, sok z limonki i skórkę z limonki.
Wlać 1/2 szklanki marynaty do dużej, zamykanej plastikowej torby; dodać wieprzowinę i liść laurowy. Uszczelnij worek i obróć do powłoki; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę.
Marynatę odcedzić i wyrzucić. Wyrzucić liść laurowy. Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cukier; mieszać do uzyskania bąbelków.
Dodać mięso; gotować i mieszać przez 3-4 minuty lub aż rumiane. Zmniejszyć ogień; dodać cebulę, paprykę i zastrzeżoną mieszaninę wapna. Gotuj bez przykrycia przez 10-15 minut lub do miękkości mięsa i warzyw.
Dodać pomidory; gotować 1 minutę dłużej.