Wieprzowina i smażone warzywa z pikantnym azjatyckim sosem
Wieprzowina i smażone warzywa z pikantnym azjatyckim sosem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 233 kalorie, 26g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sos hoisin, sól, czosnek w butelce, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażona wieprzowina i warzywa w słodkim sosie sojowym, Pikantny kurczak smażony z warzywami, oraz Schab Smażony Z Warzywami (Ww).
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Połącz sos hoisin z 4 kolejnymi składnikami (przez zmieloną paprykę czerwoną), mieszając do wymieszania; odstawić na bok.
Dodać wieprzowinę na patelnię, posypać czarnym pieprzem i solą. Gotować 3 protokół z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Dodaj olej sezamowy do patelni.
Dodać cukinię, papryka, i imbir; stir-fry 4 protokół lub aż papryka jest miękka. Wymieszać z cebulą i wieprzowiną.
Dodaj mieszaninę hoisin do patelni; wrzucić do herbu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Lubanzi Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.