Wieprzowina duszona w occie szampańskim
Wieprzowina duszona w occie szampańskim to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.29 za porcję. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, szalotki, piknik łopatka wieprzowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Kotlety Schabowe Duszone W Occie, Wieprzowina duszona w occie balsamicznym z maślanymi warzywami, oraz Ostrygi z szampanem-ocet Mignonette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża, zdobądź skórę wieprzową we wzorze crosshatch. Zrobić głębokie szczeliny na całej wieprzowiny i włożyć kawałek czosnku do każdej szczeliny. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem.
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek.
Dodać wieprzowinę i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane na całym, o 12 protokół.
Przełożyć wieprzowinę na talerz.
Dodaj szalotki do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, 5 protokół. Wymieszać z kminkiem, kolendrą i musztardą.
Dodaj ocet i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna zapiekanki.
Dodać wino, bulion i szałwię i doprowadzić do wrzenia. Wróć wieprzowinę i wszelkie nagromadzone soki do zapiekanki. Przykryć i dusić w piekarniku przez 3 godziny lub aż wieprzowina będzie bardzo miękka.
Ostrożnie przełożyć wieprzowinę na talerz i przykryć folią. Ustawić zapiekankę na dużym ogniu i gotować duszony płyn, aż zostanie lekko zmniejszony i zagęszczony, około 10 minut.
Dodać winogrona i gotować, aż po prostu zaczną mięknąć, 8 protokół.
Zapiekankę wyjąć z ognia i ubić na maśle, natce pietruszki i szczypiorku. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem Oct.