Wielkie klopsiki wieprzowe z gorzką zielenią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gigantycznych klopsików wieprzowych z gorzką zielenią. Jedna porcja zawiera 708 kalorii, 42g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.5 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz polentę, rosół z kurczaka, zieleninę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z gorzkich zieleni i orzechów włoskich, Sałatka z gorzkich zieleni i pomarańczy, oraz Sałatka cytrusowa z gorzką zielenią dla podobnych receptur.
Instrukcje W maszynce, wir razem bułkę tartą, maślankę, pastę anchois, pietruszkę, ser i kapary.
Przenieść mieszaninę do miski.
Dodać wieprzowinę i wymieszać drewnianą łyżką lub rękami. Uformować od 6 do 8 klopsików.
Rozgrzać olej na dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodaj klopsiki i gotować, obracając w razie potrzeby, aż rumiane, 6 do 8 protokół.
Wlać 1/2 szklanki bulionu.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec aż gotowane przez, o 15 protokół.
W międzyczasie podgrzać pozostały 1/2 bulionu szklanki w szerokim garnku na średnim ogniu.
Dodać czosnek. Gdy pachnące, dodać zielenie kilka garści na raz, mieszając tylko do momentu, aż więdną przed dodaniem następnej partii.
Posypać solą do smaku i płatków chile.
Przełożyć zieleninę do naczynia do serwowania, na wierzchu z klopsikami i wlać dowolny płyn z naczynia do pieczenia na zieleninę.
Składniki Porcje:
1 pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych) pasta anchois 237 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki bułka tarta świeża 118 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania) 2 (zima) 3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon 4 Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony Polenta gotowana na gorąco 59 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki liście pietruszki płaskiej 1 pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych) sos pieprzowo-cytrynowy 454 Orzechy dowolne (posiekane) duża wiązka (o zieleni, takich jak musztarda, mniszek lekarski lub escarole, przycięte i rozdarte na szorstki 2-w. kawałki 680 Orzechy dowolne (posiekane) wieprzowina mielona 4 Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony Sól koszerna 237 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu, podzielony 2 (zima) 2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów 59 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki starty parmezan 1 (może być lub przeglądać) czerwone płatki chile 454 Orzechy dowolne (posiekane) duża wiązka (o Szwajcarskiej chard, przycięte i rozdarte na szorstkie 2-w. kawałki