Wielkanocne jajka faszerowane
Nadziewane jajka wielkanocne mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis na pescatarian przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 98 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 308 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest idealny na Wielkanoc . Jeśli masz pod ręką pieprz, płatki kukurydziane, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 29% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Piankowe pisanki , Czekoladowe pisanki i Czekoladowe pisanki .
Instrukcje
Jajka przekrój wzdłuż na pół. Odłóż białka na bok. W misce rozgnieć żółtka.
Dodać majonez, cebulę, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Posiekaj 1/4 szklanki krewetek; dodać do żółtek i dobrze wymieszać. Nałóż łyżką na połówki białek.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia; odłożyć na bok.
W rondlu wymieszaj 3 łyżki masła, mąkę, curry i pozostałą sól, aż masa będzie gładka.
Dodaj mleko. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Dodaj pozostałe krewetki.
Połącz płatki kukurydziane i pozostałe masło; posypać po wierzchu.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 20 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.