Wiejskie Bułeczki
Wiejskie bułeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Jeśli masz białko jaja, zmielony cynamon, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Świąteczne poranne bułeczki {aka wanilia, gałka muszkatołowa i bułeczki o zapachu rozmarynu}, Pumpkin Spice Scones Tips + Tricks for MOIST Scones, oraz Jak zrobić bułeczki w toster & a dla jagód i śmietany bułeczki.
Instrukcje
Umieść porzeczki w misce. Przykryć gorącą wodą i odstawić na 5 minut.
Dobrze odcedzić i odstawić. W dużej misce połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona.
Pokrój na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Połączyć kwaśną śmietanę i żółtka; dodać do mieszaniny okruchów. Wymieszać z porzeczkami tylko do wymieszania.
Obrócić na obsypaną mąką powierzchnię; zagnieść delikatnie 8-10 razy. Podzielić na cztery porcje. Na blachach do pieczenia, pat ciasta na 4-w. kółka.
Pokrój każdy na cztery kliny, ale nie rozdzielaj.
Ubij białko jaja; posmaruj ciasto.
Połączyć cukier i cynamon; posypać wierzchem.
Piec w temperaturze 425° przez 15-18 minut lub do złotego koloru.