Wianek z ciasta francuskiego z Brie
Wieniec z ciasta francuskiego z Brie może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji crust. Ten przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz okrągły ser brie, jajko, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 18 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Wianek z ciasta francuskiego z Brie, Wianek z ciasta francuskiego z żurawiną i Brie, oraz Brie i karmelizowane szalotki ciasto francuskie tarta Brie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Ciasto umieścić na lekko posypanej mąką desce lub powierzchni.
Wytnij ciasto z 3-calowym foremką do ciastek w kształcie liścia zanurzoną w mące, aby zapobiec przyklejeniu się do około 24 wycinanek.
Ułożyć ser na blasze z ciastkami, ułożyć liście ciasta w kółko wokół sera.
Usuń ser. Przykryć i przechowywać w lodówce wieniec ciasta 5 do 10 minut.
Ubić jajko i mleko widelcem lub wire trzepaczką do dobrze wymieszać.
Na wierzch wieńca z ciasta wymieszać masę jajeczną; posypać posiekanym rozmarynem.
Piec 15 do 18 minut lub do złotego koloru. Ostrożnie wyjąć wieniec z ciasta z blachy cookie; umieścić na półmisku serwowania.
Zrobić wrażenie w górnej części sera około 1/4 cala głębokości z noża do liści; usunąć nóż. Delikatnie zeskrobać i usunąć skórkę z konstrukcji liści, za pomocą łyżki.
Umieścić ser na nieprzetworzonej blasze.
Piec ser 8 do 10 minut lub aż ser będzie miękki i częściowo stopiony.
Ułożyć ser na środku wieńca z ciasta.
Dekoruj gałązkami rozmarynu, porzeczkami i liśćmi laurowymi.