Whitechapel Shepherd ' s Pie
Whitechapel Shepherd ' s Pie to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 540 kalorii, 27g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pasternak, cebulę, rutabagę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Whitechapel Shepherd ' s Pie, Paleo Shepherd ' s Pie, oraz Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Włożyć seler, marchew, pasternak, brukiew i groszek do dużego rondla i napełnić 1 cal wody. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i parować przez 15 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Tymczasem, kruszyć mielone jagnięcina na dużej patelni ustawić na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać, aż jagnięcina nie będzie już różowy.
Odcedzić tłuszcz. Wymieszać z gotowanymi na parze warzywami i sosem pomidorowym. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i szałwią.
Przenieś wszystko do nasmarowanego naczynia do pieczenia 7x11 cali.
Wymieszać tyle mleka do puree ziemniaczanego, aby je smarować.
Rozłóż je na wierzchu zapiekanki i udekoruj posypką parmezanu.
Piec przez 25 minut w nagrzanym piekarniku, aż wierzch się zarumieni i zapiekanka się rozgrzeje.