Wegetariańskie Sushi Z Brązowym Ryżem

Wegetariańskie Sushi Z Brązowym Ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wegetariańskich sushi z brązowym ryżem. Ten przepis służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 811 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, przyprawiony ocet ryżowy, proszek wasabi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sushi Warzywne Z Brązowym Ryżem, Sałatka sushi z brązowym ryżem, oraz Quinoa Brown Rice Sushi.

Instrukcje

1
Ryż dobrze opłukać i doprowadzić do wrzenia z 1 szklanką wody i 1 łyżeczką sosu sojowego w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel, następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego i gotować na wolnym ogniu, szczelnie przykryte, aż do wchłonięcia wody, o 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia i odstawić ryż, przykryty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Podczas gdy ryż stoi, wymieszać ocet i pozostałą łyżeczkę sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Przełożyć ryż do szerokiej niemetalowej miski (najlepiej drewnianej, ceramicznej lub szklanej) i posypać mieszaniną octu, delikatnie rzucając dużą łyżką do połączenia. Ryż Cool, rzucając od czasu do czasu, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wymieszaj wasabi i pozostałą łyżeczkę wody, aby utworzyć sztywną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
6
Odstawić na co najmniej 15 minut (aby umożliwić rozwój smaków).
7
Umieść matę do sushi na powierzchni roboczej z listwami biegnącymi w poprzek. Ułóż 1 arkusz nori, błyszczącą stroną w dół, na macie, wyrównując długą krawędź arkusza z najbliższą krawędzią maty. Używając wilgotnych palców, delikatnie wciśnij połowę ryżu (około 3/4 szklanki) na nori w 1 warstwie, pozostawiając 1 3/4-calową krawędź na boku najdalej od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Ułóż połowę ogórka w równym pasku poziomo w poprzek ryżu, zaczynając od 1 cala od najbliższej strony. (Być może trzeba wyciąć kawałki, aby pasowały z boku na bok.) Ułóż połowę marchewki tuż nad ogórkiem w ten sam sposób. Awokado obrać na pół i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, a następnie ułożyć połowę plasterków tuż nad marchewką w ten sam sposób. Powtórz z kiełkami rzodkiewki, pozwalając niektórym wierzchołkom kiełków rozciągnąć się poza krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki RzodkiewkiKiełki Rzodkiewki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Zaczynając od najbliższej krawędzi, podnieś matę kciukami, trzymając nadzienie w miejscu palcami i złóż matę nad nadzieniem, aby górne i dolne krawędzie ryżu spełniały się, a następnie ściśnij delikatnie, ale mocno wzdłuż długości rolki, szarpując krawędź maty najdalej od ciebie, aby dokręcić. (Granica Nori nadal będzie płaska na macie.) Otwórz matę i zwiń dziennik do przodu, aby uszczelnić obramowaniem nori. (Wilgoć z ryżu uszczelni bułkę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Przenieś rolkę, szew w dół, na deskę do krojenia. Wykonaj drugą kłódkę w ten sam sposób, a następnie pokrój każdą kłódkę w poprzek na 6 kawałków mokrym cienkim ostrzem noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
11
Podawać z pastą wasabi, sosem sojowym i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1
* Jeśli wolisz używać białego ryżu sushi, gotuj taką samą ilość ryżu z 1 szklanką wody 15 minut. Pomiń cały sos sojowy z ryżu i zastąp 1/4 łyżeczki soli rozpuszczonej w 2 łyżkach octu ryżowego. * Jeśli nie jesteś w stanie znaleźć przyprawionego octu ryżowego, rozpuść 2 łyżeczki cukru w 2 łyżkach octu ryżowego.* Dostępne w sklepach z naturalną żywnością i niektórych supermarketach.** Dostępne na rynkach azjatyckich i sushifoods.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn