Wegetariańskie curry ze szpinakiem

Wegetariańskie curry ze szpinakiem może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 274 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i kup curry, sos pomidorowy, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 75%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Curry ze szpinakiem malabar | Curry ze szpinakiem malabarskim w stylu mangalorskim, wegetariańskie curry i wegetariańskie curry z fasoli.
Instrukcje
Na patelni z powłoką nieprzywierającą smaż cebulę, czosnek i curry na oleju przez 3-4 minuty lub do momentu, aż cebula będzie miękka. Wymieszaj sos pomidorowy, szpinak i 1 szklankę fasoli garbanzo. W blenderze połącz bulion z pozostałą fasolą garbanzo; przykryj i mieszaj, aż będzie gładkie, około 2 minut. Wymieszaj na patelni.
Posypać solą i pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina zostanie podgrzana.
W razie potrzeby podawaj z kuskusem.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wina Riesling Barefoot Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
![Wino Riesling z piwnic Barefoot]()
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz