Wegetariańskie curry ze szpinakiem

Wegetariańskie curry ze szpinakiem
Wegetariańskie curry ze szpinakiem może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 274 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i kup curry, sos pomidorowy, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 75%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Curry ze szpinakiem malabar | Curry ze szpinakiem malabarskim w stylu mangalorskim, wegetariańskie curry i wegetariańskie curry z fasoli.

Instrukcje

1
Na patelni z powłoką nieprzywierającą smaż cebulę, czosnek i curry na oleju przez 3-4 minuty lub do momentu, aż cebula będzie miękka. Wymieszaj sos pomidorowy, szpinak i 1 szklankę fasoli garbanzo. W blenderze połącz bulion z pozostałą fasolą garbanzo; przykryj i mieszaj, aż będzie gładkie, około 2 minut. Wymieszaj na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Posypać solą i pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina zostanie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3
W razie potrzeby podawaj z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wina Riesling Barefoot Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn