Wegetariańskie ciasto pasterskie

Wegetariańskie ciasto pasterskie
Need a danie główne Wegetariańskie? Wegetariańskie ciasto pasterskie może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 542 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka marchwi, cebuli perłowej, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Wegetariańskie ciasto pasterskie, oraz Wegetariańskie ciasto pasterskie.

Instrukcje

1
Blanch pearl cebuli w rondlu 2-quart wrzącej wody 2 minuty, a następnie odcedzić i ostudzić w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Cebulę obrać i przyciąć, pozostawiając końce korzenia nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
CebulaCebula
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 5-quart na średnim ogniu, aż się połyska. Brązowy seitan w 3 partiach, obracając od czasu do czasu, 3 do 5 minut (dodać 2 łyżki oleju między partiami).
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Przenieść na talerz.
4
Pory gotować w pozostałych 3 łyżkach oleju z 1/4 łyżeczki soli w garnku na średnim ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać czosnek i gotować, często mieszając, aż złoty i pachnący, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać grzyby i 1/2 łyżeczki soli i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż po prostu zaczną wydzielać płyn, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SólSól
7
Dodaj marchew, pasternak, tymianek i rozmaryn i gotuj, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą po prostu miękkie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PasternakPasternak
RozmarynRozmaryn
MarchewMarchew
TymianekTymianek
8
Warzywa przełożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj wino do garnka i gotować, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Podczas gdy wino zmniejsza, zrobić manié beurre mieszając razem masło i mąkę w małej misce, aby utworzyć pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Dodać bulion do wina i doprowadzić do szybkiego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WinoWino
12
Ubić w beurre manié, następnie dusić, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 3 do 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Dodaj seitan, cebula perła, i mieszaniny warzyw do garnka i dusić, pokryte, 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
WarzywaWarzywa
SeitanSeitan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1
Ziemniaki obrać i pokroić na 2-calowe kawałki. Ziemniaki i korzeń selera przykryć zimną wodą w ciężkim garnku 4-5-litrowym, a następnie dusić, częściowo przykryte, aż do bardzo miękkiego, 20-25 minut. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania, a następnie spuścić w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
2
Przynieś masło, mleko i śmietanę na wolnym ogniu w garnku na średnim ogniu, mieszając, aż masło się stopi. Wymieszać z wodą do gotowania, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
KremKrem
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Zdjąć z ognia. Ziemniaki i korzeń selera przebić przez ricer do gorącej mieszanki mleka i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
ZiemniakZiemniak
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
1
Podgrzej brojlery. Umieść naczynie do pieczenia w dużej 4-stronnej patelni i przelej gulasz do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
2
Łyżka mieszanki ziemniaków na gulaszu i równomiernie rozprowadzić na pokrycie. Broil o 3 cale od ciepła, aż top jest złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
GulaszGulasz
1
* Możesz użyć więcej ziemniaków zamiast korzenia selera.* Gulasz i polewa ziemniaczana mogą być wykonane 1 dzień wcześniej (rezerwa dodatkową filiżankę wody do gotowania ziemniaków) i schłodzone oddzielnie. Podgrzej powoli polewę ziemniaczaną w kuchence mikrofalowej lub w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody, dodając wystarczającą ilość wody do gotowania, aby osiągnąć pożądaną konsystencję. Doprowadzić gulasz do gotować na małym ogniu przed polewaniem ciepłą mieszaniną ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek

Składniki

3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.marchew (około 4 średnich), pokrojona na kawałki o grubości 3/4 calamarchew (około 4 średnich), pokrojona na kawałki o grubości 3/4 cala3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.korzeń selera, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałkikorzeń selera, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grzyby cremini, przycięte i poćwiartowanegrzyby cremini, przycięte i poćwiartowane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpory (tylko białe i jasnozielone części), połówki wzdłuż, pokrojone w plasterki o grubości 1/2 cala i umytepory (tylko białe i jasnozielone części), połówki wzdłuż, pokrojone w plasterki o grubości 1/2 cala i umyte93 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pasternak (około 4 średnich), pokrojony na kawałki o grubości 3/4 calapasternak (około 4 średnich), pokrojony na kawałki o grubości 3/4 cala5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe10 uncji perłowej cebuli (o10 uncji perłowej cebuli (o12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekany rozmarynposiekany rozmaryn6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.seitan, plastry 1/4 cala grubości i poklepane sucheseitan, plastry 1/4 cala grubości i poklepane suche23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaliście tymiankuliście tymianku1kijemasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1kilogramyZiemniaki Yukon GoldZiemniaki Yukon Gold
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn