Przepis Fire Roasted Vegetarian Gumbo można przygotować w około 2 godziny . Jedna porcja zawiera 161 kalorii , 5 g białka i 4 g tłuszczu . Za 1,28 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i kup fasolę, pasternak, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 62 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, wegetariańską laktoovo i wegańską . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Sałatka Cobb po karaibsku z winegretem z pieczonego ananasa , Zupa z kurczakiem i tortillą z pieczonymi pomidorami , oraz Chutney z pieczonych pomidorów .
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do funkcji grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekany świeży Oregano Lub 1-1/4 łyżeczki Suszonego Oregano
2
Ułóż papryczki serrano, banany i jalapeno na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika. Uważnie obserwuj i grilluj, aż skórki sczernieją i pojawią się pęcherze, 4 do 5 minut. Obróć papryczki i kontynuuj grillowanie, aż wszystkie boki będą sczerniałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Cienkie Plasterki Salami
(1-calowe Kawałki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
Posiekany świeży Oregano Lub 1-1/4 łyżeczki Suszonego Oregano
3
Wyjmij papryczki z piekarnika i włóż do szczelnie zamkniętej papierowej torby, aby je ugotować na parze. Po 15-20 minutach wyjmij papryczki z torby i zdejmij chrupiącą czarną skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekany świeży Oregano Lub 1-1/4 łyżeczki Suszonego Oregano
4
Usuń łodygi i nasiona z papryk, pokrój je grubo i włóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Salami
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
5
Rozgrzej olej rzepakowy w dużej patelni na średnim ogniu, aż szczypta mąki posypana na olej zacznie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala
Posypka Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Plasterków Ogórka Kiszonego
6
Wymieszaj resztę mąki i gotuj, ciągle mieszając, aż mieszanka będzie dobrze wymieszana i ciemnobrązowa, około 20 minut. Gdy stanie się ciemnobrązowa, zdejmij zasmażkę z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
7
Wlej 2 łyżki oleju rzepakowego do głębokiego garnka do zupy i podgrzej na średnio-wysokim ogniu. Gdy olej zacznie dymić, wmieszaj seler z połową cebuli i papryki. Gotuj i mieszaj, aż warzywa będą miękkie, a cebula przezroczysta, około 5 minut. Wlej 1/4 szklanki bulionu warzywnego do garnka. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie cały płyn odparuje, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleko
Suszony Makaron Rigatoni
2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala
Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
1-1/2 Funta W Pełni Ugotowanej Szynki, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
8
Wymieszaj serrano, banana i papryczki jalapeno, wraz z surowymi paprykami i cebulą, czosnkiem, przyprawą Cajun, wędzoną papryką file w proszku, z ugotowanymi paprykami i cebulą. Wymieszaj zasmażkę i 1 szklankę bulionu z mieszanką warzyw, aż zasmażka się rozpuści. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Suszony Makaron Rigatoni
Plik W Proszku
Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki
Cienkie Plasterki Salami
(1-calowe Kawałki)
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Dodaj pomidory, słodkie ziemniaki, pasternak, czerwoną fasolę, fasolę czarnooką, okra i pozostały bulion. Gotuj bez przykrycia przez kolejne 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Doprawione Włoskie Bułki Tartej
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Fasola Czerwona
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pasternak
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Ketmia Jadalna (okra)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone