Przepis wegetariański szpinak i grzyby lasagne może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 2 godziny i 5 minut. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 623 kalorie, 33g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ser mozzarella, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3340 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to wegetariańska karmelizowana lasagne z cebulą i grzybami, Wegetariańskie Święta Cz. 2: Grzybowa Lasagne, oraz Okazjonalnie Wegetariańska kapusta i grzybowa Lazania.
Instrukcje
1
Umieścić grzyby w dużej (6 do 8 quart) sauté patelni na wysokim lub średnim ogniu. Wymieszaj je drewnianą łyżką lub od czasu do czasu potrząśnij patelnią. Możesz usłyszeć jak piszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
2
Grzyby posypać solą. Grzyby skwierczą, a następnie zaczną uwalniać wodę. (Zauważ, że nie dodajesz tłuszczu w tym momencie do patelni; ta metoda gotowania grzybów we własnej wilgoci nazywa się "smażeniem na sucho.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Gdy grzyby zaczną uwalniać wodę na patelnię, wymieszaj posiekaną cebulę. Gotować, aż grzyby nie są już uwalnianie wilgoci i woda grzyb zagotował się, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
1
Dodać oliwę z oliwek do grzybów i wymieszać. Podsmażyć grzyby i cebulę przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Wymieszać z koncentratem pomidorowym, gotować przez minutę dłużej. Rezerwa 1 szklanka sosu pomidorowego (pójdzie w dolnej części naczynia żaroodpornego), a pozostałą filiżankę sosu pomidorowego umieścić w garnku z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
Słonina Wieprzowa
4
Dodaj dużą puszkę pokruszonych pomidorów i jedną szklankę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Wymieszać z tymiankiem, cukrem i płatkami czerwonej papryki. (Jeśli używasz suszonej bazylii zamiast świeżej, dodaj ją teraz.) Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu, następnie obniżyć ogień i dusić na niskim wolnym ogniu, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Gorąca Woda (100°F)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Zagotować i odsączyć makaron lasagna: gdy sos się gotuje, posolić wrzącą wodę z makaronu i dodać suchy makaron lasagna do wrzącej wody. (Woda powinna być w energicznym, toczącym się wrzeniu.) Delikatnie wymieszać, upewniając się, że makaron nie przykleja się do siebie. Ustaw timer na 8 minut, lub jak długo jest wskazany na opakowaniu makaronu. Gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
7
Kiedy makaron jest gotowy (al dente, gotowane przez, ale nadal twarde do ugryzienia), odsączyć makaron w durszlaku i opłukać je do ostygnięcia zimną wodą. Podczas płukania delikatnie oddziel je palcami, aby nie przyklejały się do siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
Przygotuj kilka dużych arkuszy ciasteczek lub blach do pieczenia, rozkładając łyżkę oliwy z oliwek na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Owocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
9
Makaron z lasagne ułożyć na prześcieradłach, delikatnie pokryć odrobiną oliwy i rozprowadzić. Pomoże to utrzymać je od przyklejania się do siebie podczas zakończenia sosu i przygotować warstwową zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
Złóż lasagne: wyłączyć ogień na płycie kuchennej do sosu. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
Jedną szklankę sosu pomidorowego rozprowadzić na dnie dużego (najlepiej 10x15-calowego) naczynia żaroodpornego. (Jeśli danie zapiekanki jest mniejsze, być może trzeba dodać kolejną warstwę, jak przejść przez ten krok.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
12
Umieść warstwę makaronu lasagne w dół na sos pomidorowy, lekko nakładając. (W naszym naczyniu 10x15 cali ostatecznie pasujemy do 3 warstw po 6 makaronów każda, z 2 dodatkowymi makaronami, na których można nosh.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
13
Połowę makaronu posypać serem ricotta, a połowę rozmrożonego, osuszonego i wyciśniętego szpinaku na ricottę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
14
Posypać połowę sera mozzarella na szpinaku, i tylko ćwierć sera pecorino.
Lasagne w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze łączy się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti wszystko pasuje do rachunku. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.