Wegetariańska Lasagna ze szpinakiem i grzybami

Wegetariańska Lasagna ze szpinakiem i grzybami
Przepis wegetariański szpinak i grzyby lasagne może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 2 godziny i 5 minut. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 623 kalorie, 33g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ser mozzarella, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3340 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to wegetariańska karmelizowana lasagne z cebulą i grzybami, Wegetariańskie Święta Cz. 2: Grzybowa Lasagne, oraz Okazjonalnie Wegetariańska kapusta i grzybowa Lazania.

Instrukcje

1
Umieścić grzyby w dużej (6 do 8 quart) sauté patelni na wysokim lub średnim ogniu. Wymieszaj je drewnianą łyżką lub od czasu do czasu potrząśnij patelnią. Możesz usłyszeć jak piszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Grzyby posypać solą. Grzyby skwierczą, a następnie zaczną uwalniać wodę. (Zauważ, że nie dodajesz tłuszczu w tym momencie do patelni; ta metoda gotowania grzybów we własnej wilgoci nazywa się "smażeniem na sucho.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Gdy grzyby zaczną uwalniać wodę na patelnię, wymieszaj posiekaną cebulę. Gotować, aż grzyby nie są już uwalnianie wilgoci i woda grzyb zagotował się, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Dodać oliwę z oliwek do grzybów i wymieszać. Podsmażyć grzyby i cebulę przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Wymieszać z koncentratem pomidorowym, gotować przez minutę dłużej. Rezerwa 1 szklanka sosu pomidorowego (pójdzie w dolnej części naczynia żaroodpornego), a pozostałą filiżankę sosu pomidorowego umieścić w garnku z grzybami.  
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj dużą puszkę pokruszonych pomidorów i jedną szklankę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Wymieszać z tymiankiem, cukrem i płatkami czerwonej papryki. (Jeśli używasz suszonej bazylii zamiast świeżej, dodaj ją teraz.) Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu, następnie obniżyć ogień i dusić na niskim wolnym ogniu, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Zagotować i odsączyć makaron lasagna: gdy sos się gotuje, posolić wrzącą wodę z makaronu i dodać suchy makaron lasagna do wrzącej wody.  (Woda powinna być w energicznym, toczącym się wrzeniu.) Delikatnie wymieszać, upewniając się, że makaron nie przykleja się do siebie. Ustaw timer na 8 minut, lub jak długo jest wskazany na opakowaniu makaronu. Gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
7
Kiedy makaron jest gotowy (al dente, gotowane przez, ale nadal twarde do ugryzienia), odsączyć makaron w durszlaku i opłukać je do ostygnięcia zimną wodą.  Podczas płukania delikatnie oddziel je palcami, aby nie przyklejały się do siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
Przygotuj kilka dużych arkuszy ciasteczek lub blach do pieczenia, rozkładając łyżkę oliwy z oliwek na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
9
Makaron z lasagne ułożyć na prześcieradłach, delikatnie pokryć odrobiną oliwy i rozprowadzić. Pomoże to utrzymać je od przyklejania się do siebie podczas zakończenia sosu i przygotować warstwową zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Złóż lasagne: wyłączyć ogień na płycie kuchennej do sosu. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Jedną szklankę sosu pomidorowego rozprowadzić na dnie dużego (najlepiej 10x15-calowego) naczynia żaroodpornego. (Jeśli danie zapiekanki jest mniejsze, być może trzeba dodać kolejną warstwę, jak przejść przez ten krok.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
12
Umieść warstwę makaronu lasagne w dół na sos pomidorowy, lekko nakładając. (W naszym naczyniu 10x15 cali ostatecznie pasujemy do 3 warstw po 6 makaronów każda, z 2 dodatkowymi makaronami, na których można nosh.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
13
Połowę makaronu posypać serem ricotta, a połowę rozmrożonego, osuszonego i wyciśniętego szpinaku na ricottę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
14
Posypać połowę sera mozzarella na szpinaku, i tylko ćwierć sera pecorino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
PecorinoPecorino
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
15
Następnie łyżka 1/3 sosu grzybowego nad mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
16
Połowę świeżej bazylii posypać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
17
Powtarzanie warstw: powtórz proces nakładania warstw.
18
Drugą warstwę makaronu ułożyć na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
19
Rozłóż pozostałą ricottę, szpinak i mozzarellę na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
20
Posypać kolejną ćwiartkę pecorino wraz z mozzarellą. Wierzch z kolejną trzecią sosem grzybowym i pozostałą świeżą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
PecorinoPecorino
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
21
Warstw ostatnią warstwę makaronu lasagne na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
22
Pozostałą część sosu rozłóż na makaron z lasagne i posyp pozostałym serem pecorino lub parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
PecorinoPecorino
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
23
Przykryć folią i piec: wyciągnij arkusz folii aluminiowej wystarczająco duży, aby pokryć naczynie zapiekanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
24
Rozprowadzić trochę oliwy z oliwek na wewnętrznej stronie folii (strona, która będzie miała kontakt z lasagne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
25
Umieść folię na naczyniu żaroodpornym i zagniataj krawędzie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
26
Piec w temperaturze 350 ° F przez 25 minut, następnie wyjąć folię i piec bez osłony przez dodatkowe 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
27
Weź lasagne z piekarnika po zakończeniu I niech odpocząć 10 minut przed cięciem służyć. Raz wykonane, lasagne będzie trwać tydzień w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Składniki

680papryka habanerogrzyby cremini, grubo posiekanegrzyby cremini, grubo posiekane227papryka habanerogrzyby shiitake, grubo posiekanegrzyby shiitake, grubo posiekane1dla każdego.SólSól2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobfity kubek posiekanej cebuliobfity kubek posiekanej cebuli591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia plus więcej, aby makaron nie przylegał do siebieoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia plus więcej, aby makaron nie przylegał do siebie4warzywo (np. szpinak)ząbki czosnku, posiekane (oząbki czosnku, posiekane (o170papryka habaneroDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana794papryka habaneropokruszone pomidory (np. Muir Glen z bazylią)pokruszone pomidory (np. Muir Glen z bazylią)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego1porcja startego parmezanu1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1warzywo (np. szpinak)Cebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm1porcja startego parmezanu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu567papryka habaneropudełka mrożone posiekany szpinak, rozmrożone i wyciśnięte w czystym ręcznikiem z nadmiaru wilgocipudełka mrożone posiekany szpinak, rozmrożone i wyciśnięte w czystym ręcznikiem z nadmiaru wilgoci454papryka habaneromakaron lasagne (od 16 do 20 makaronów)makaron lasagne (od 16 do 20 makaronów)28papryka habanero(15-lub z sera ricotta(15-lub z sera ricotta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/4 funta sera pecorino (lub parmezanu), startego (o1/4 funta sera pecorino (lub parmezanu), startego (o9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepound rozdrobniony ser mozzarella (opound rozdrobniony ser mozzarella (o
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia92
Magazyn