Wegańskie Risotto Z Grzybami Kasztanowymi
Kasztanowy Grzyb Wegańskie Risotto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 2,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, Wegetariańskie wino, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Quinoa z tymiankiem i grzybami {bezglutenowe i wegańskie}, Risotto Kasztanowe, oraz Risotto z kasztanem i maślanką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać bulion warzywny do rondla i umieścić na małym ogniu; nie gotować.
Dodać połowę wina i suszone zioła do mieszanki i dobrze wymieszać.
Dodaj oliwę z oliwek, pokrojone w plasterki grzyby, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i resztę wina do wok lub dużego rondla i gotuj, aż cebula zacznie zmiękać.
Dodać ryż i gotować przez kilka minut, aż zacznie się lekko przezroczyste.Zacznij dodawać mieszaninę bulionu, kilka chochli na raz i stale mieszaj, aż ryż wchłonie płyn. Kontynuuj, aż większość wywaru zostanie wchłonięta, a risotto stanie się gęste i kremowe.Spróbuj przepis i doprawić w razie potrzeby, kontynuując dodawanie pozostałego wywaru, jeśli ryż jest nadal zbyt twardy.
Podawać natychmiast z sałatką ziołową / rukolową lub bezglutenowym chlebem czosnkowym.