Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Wegańskie kalafior "stek" z Quinoan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 457 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Go Dairy Free ma 13 fanów. Jeśli masz sól i pieprz, bulion warzywny, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Spróbuj Vegan Buffalo Kalafior + Quinoa Tacos, Kalafior Stir fry z Quinoa, oraz Curry Kalafior Sałatka Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby zrobić olej bazyliowy, blanszować bazylia we wrzącej wodzie (1 minuta), a następnie wstrząsnąć lodowatą wodą; liście dobrze osuszyć. W blenderze przecier bazylia i olej z pestek winogron; przecedzić, aby pozbyć się dużych kawałków liści i ustawić aside.At największa część każdego głowicy kalafiora, wyciąć dwa 1-calowe grube plastry, lub " steki."Zarezerwuj Pozostałe cauliflower.In duża patelnia saute pokryta oliwą z oliwek, brązowy steki kalafior aż złoty kolor z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.Na średnim ogniu, saute quinoa w 1 łyżka oliwy z oliwek, aż orzechowy aromat zostanie osiągnięty. Zmniejsz ogień i dodaj 1 szklankę bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż będzie prawie suchy. Przykryć i odstawić na 15 minut. Puch widelcem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Całe Dojrzałe Oliwki
Olejek Bazyliowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, Obrane
2
Pozostały kalafior pokroić na małe różyczki i blanszować w osolonej wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Odcedzić i rozłożyć różyczki na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku 300 stopni na około 15 minut, lub aż różyczki mają dried.In patelnia saute, delikatnie gotować szalotki, por, jabłko i czosnek na średnim ogniu do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodać różyczki kalafiora i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Omega 3 Lub Mleko W Puszce
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
5
Zdjąć z ognia, umieścić w blenderze i puree. (Będziesz potrzebował tylko kilku łyżeczek do tego przepisu. Pozostałe puree można zamrozić lub przerzedzić z wywarem na zupę kalafiorową.) W dużej patelni saute pokrytej olejem, podsmaż cukinię, aż będzie lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Kalafiorowa
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodać gotowaną komosę ryżową i pozostały wywar warzywny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Komosa Ryżowa Gotowana
7
Dodać 2 łyżeczki puree z kalafiora do zagęszczenia, dodać tymianek i szczypiorek, skropić olejem bazyliowym.Na każdym z 4 talerzy, umieścić stek kalafior na łóżku z mieszanki quinoa-i-cukinia i skropić olej bazylii wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Olejek Bazyliowy
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane