Wegańskie kalafior "stek" z Quinoa

Wegańskie kalafior
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Wegańskie kalafior "stek" z Quinoan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 457 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Go Dairy Free ma 13 fanów. Jeśli masz sól i pieprz, bulion warzywny, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Spróbuj Vegan Buffalo Kalafior + Quinoa Tacos, Kalafior Stir fry z Quinoa, oraz Curry Kalafior Sałatka Quinoa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić olej bazyliowy, blanszować bazylia we wrzącej wodzie (1 minuta), a następnie wstrząsnąć lodowatą wodą; liście dobrze osuszyć. W blenderze przecier bazylia i olej z pestek winogron; przecedzić, aby pozbyć się dużych kawałków liści i ustawić aside.At największa część każdego głowicy kalafiora, wyciąć dwa 1-calowe grube plastry, lub " steki."Zarezerwuj Pozostałe cauliflower.In duża patelnia saute pokryta oliwą z oliwek, brązowy steki kalafior aż złoty kolor z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.Na średnim ogniu, saute quinoa w 1 łyżka oliwy z oliwek, aż orzechowy aromat zostanie osiągnięty. Zmniejsz ogień i dodaj 1 szklankę bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż będzie prawie suchy. Przykryć i odstawić na 15 minut. Puch widelcem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Pozostały kalafior pokroić na małe różyczki i blanszować w osolonej wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Odcedzić i rozłożyć różyczki na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku 300 stopni na około 15 minut, lub aż różyczki mają dried.In patelnia saute, delikatnie gotować szalotki, por, jabłko i czosnek na średnim ogniu do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać różyczki kalafiora i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Omega 3 Lub Mleko W PuszceMleko Omega 3 Lub Mleko W Puszce
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
5
Zdjąć z ognia, umieścić w blenderze i puree. (Będziesz potrzebował tylko kilku łyżeczek do tego przepisu. Pozostałe puree można zamrozić lub przerzedzić z wywarem na zupę kalafiorową.) W dużej patelni saute pokrytej olejem, podsmaż cukinię, aż będzie lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa KalafiorowaZupa Kalafiorowa
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać gotowaną komosę ryżową i pozostały wywar warzywny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
7
Dodać 2 łyżeczki puree z kalafiora do zagęszczenia, dodać tymianek i szczypiorek, skropić olejem bazyliowym.Na każdym z 4 talerzy, umieścić stek kalafior na łóżku z mieszanki quinoa-i-cukinia i skropić olej bazylii wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn