Wegańskie: brukselka smażony ryż z chrupiącym kalafiorem
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Wegańskie: brukselka smażony ryż z chrupiącym kalafiorem może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 1252 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.37 za porcję. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli koszernej, wino shaoxing, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Brukselka Smażony Brązowy Ryż, Chrupiący Buffalo Smażony Kalafior (Wegański), oraz Wegański Kalafior Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wino, 1 łyżeczka sosu sojowego i 1 łyżeczka pasty z fasoli chili w małej misce. Odstawić.
Ciepła 1 łyżka oleju roślinnego w 10-calowej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje.
Dodać płyty kalafiora i gotować, wstrząsając od czasu do czasu, aż dolna strona jest chrupiące i dobrze rumiane, o 5 protokół. Ostrożnie flip i gotować, aż druga strona jest chrupiące i rumiane, o 3 minut dłużej.
Wyjąć z ognia i dodać mieszaninę wina, potrząsając patelni szybko, jak zmniejsza się płaszcz kalafior. Obróć kalafior, aby pokryć drugą stronę.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i odstawić.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego w dużym woku na dużym ogniu aż do palenia.
Dodać liście brukselki, wrzucić do herbu z olejem, a następnie gotować bez ruchu, aż zwęglone z jednej strony, o 45 sekund. Wrzucić i powtórzyć, aż dobrze zwęglone na całym, o 2 minut w sumie.
Przełożyć do miski i wytrzeć wok.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego i tosty oleju sezamowego na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać ryż i szalotki i gotować, podrzucając i ciągle mieszając, aż ryż jest dobrze pokryty olejem i poszczególne ziarna są oddzielone. Powrót brukselki do wok i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż wszystko jest ogrzewane przez, o 1 minutę.
Dodaj pozostały sos sojowy i pastę z fasoli chili do wok i wrzucić do płaszcza ryżu. Doprawić do smaku solą.
Podawać natychmiast, polewając każdy talerz smażonego ryżu płytką kalafiora.
Udekoruj plasterkami zieleni szalotki, kolendry i / lub oleju chili w razie potrzeby.