Wegański Sernik Czekoladowy
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, kakao w proszku, Earth balance vegan maślany spread, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Wegański Sernik Czekoladowy, Mini Wegański Sernik Czekoladowy, oraz Sernik Wegański Chocolate Cherry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° ze stojakami w środkowej i dolnej trzeciej i umieść blachę do pieczenia na dolnej półce. Odwróć dno Springform pan, aby warga była skierowana w dół, a następnie zablokuj się na miejscu. Nasmaruj dno i bok patelni.
Wymieszać wszystkie składniki skórki, a następnie naciśnij na dole i 1 cal w górę strony patelni.
Piec do zestawu, 10 do 12 minut, następnie całkowicie ostudzić, o 45 protokół.
Podgrzać 1 szklankę cukru w 1 1/2-do 2-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając widelcem do podgrzewania cukru równomiernie, aż zacznie się topić, a następnie zatrzymać mieszanie i gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu tak cukier topi się równomiernie, aż będzie ciemny bursztyn.
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać w wodzie (mieszanka będzie pęcznieć, a para i karmel stwardnieje), następnie gotować na średnim ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Zdjąć z ognia i ubić w posiekanej czekoladzie, aż będzie gładka. Lekko chłodny SOS krówkowy.
Przecier tofu i kakao w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Ubić sojowy serek śmietankowy i pozostałe 1 1/4 szklanki cukru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż puszysty. Przy niskiej prędkości, beat w tofu purée, wanilia, sól, i sos fudge aż włączone.
Wlać nadzienie do skorupy i piec na środkowym stojaku, aż wierzch ciasta będzie błyszczący, ale środek jest nadal lekko chwiejny, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta, około 1 godziny. Wyłączyć piekarnik i pozostawić ciasto w piekarniku 1 godzinę więcej.
Uruchom nóż wokół górnej krawędzi ciasta, aby poluzować, a następnie ostudzić całkowicie w patelni na stojaku (ciasto będzie nadal ustawiane, gdy ostygnie). Ciasto schłodzić, luźno przykryte, co najmniej 6 godzin.
Usuń stronę patelni i przenieś ciasto na talerz. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem w razie potrzeby.
Sernik można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić.