Wegański Ryż Curry
Wegański ryż curry jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, chili w proszku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dynia kokosowa curry z ryżem cynamonowym {vegan}, Curry Vegan Pumpkin Pie (wegańskie i bezglutenowe), oraz Curry Vegan Pot Pie.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na małym ogniu. Pocić czosnek; kiedy czosnek staje się aromatyczny, powoli mieszać w pieprzu, kminek, curry i chili w proszku. Kiedy przyprawy zaczynają się smażyć i stają się pachnące, wymieszaj kostkę bulionu i trochę wody.
Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać resztę wody i sos sojowy. Tuż przed zagotowaniem mieszamy ryż. Doprowadzić do wrzenia toczenia; zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut, lub aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut.